Despre Noi

4

Proiectul “Energie verde din partea Naturii” finanţat prin Programul United Nations Development Programme (GEF SGP), coordonat in judetul Mures de Asociaţia pentru Protecţia Mediului şi a Naturii Rhododendron (Tg.Mureş, MS).

Proiectul constientizeaza in randul comunitatilor locale din judetele Mures si Harghita principiile unei dezvoltari durabile, prin utilizarea sustenabila a resurselor naturale locale.

Scopul este reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si eficientizarea conservarii naturii prin cresterea gradului de utilizare durabila a biomasei din resturi agricole şi forestiere pentru producerea energiei in randul comunitatilor locale.

O.B 1. Infintarea Societate Cooperativa

Societatea Cooperativă Sate Transilvănene – înfiinţată în cadrul unui proiect de protecţia mediului de către organizaţii de mediu cu experienţă de peste 15 ani în domeniu – oferă servicii în domeniul forestier şi agricol, cu promovarea principiilor de protecţia mediului:

  • curăţiri şi întreţineri păşuni
  • consultanţă în domeniul managementului forestier şi agricol sustenabil
  • consultanţă la realizarea proiectelor de protecţia mediului

Cooperativa Sate Saseşti – cooperativă de grad doi – care include şi societate cooperativă Sate Transilvănene – înfiinţată pentru promovarea sustenabilă a valorilor naturale locale mai asigură:

  • servicii în domeniul forestier – realizarea şi comercializarea tocăturii de lemn
  • consultanţă la compostarea resturilor vegetale